Nordiska neon & diod | Tjänster

Tjänster

Tjänster

Vi på Nordiska Neon & Diod AB erbjuder olika tjänster som rör dioder, ledskyltar och neonskyltar. Vi kan också hjälpa dig som behöver att en skylt monteras eller tas ner, eller om dina skyltar behöver underhåll.

Neonskyltar

Vårt företag har funnits sen 1974 och ända sen dess har neon varit en stor del av Nordiska Neon & Diod AB:s verksamhet. Vi producerar det i vår egen verkstad och säljer både hela skyltar och enstaka servicerör.

Vi erbjuder

 • Produktion av nya neonskyltar
 • Underhåll av befintliga skyltar
 • Hjälp att montera och att ta ner skyltar
 • Försäljning av tillhörande material, som till exempel transformatorer och kablar
 • Samarbete med konstnärer i konstprojekt som rör neonbelysning

Varför välja neon?

Det skapar en typ av skyltar som ger ett genuint och speciellt intryck. Inget annat ser ut som det, även om det går att använda dioder för att försöka skapa en liknande effekt. Skyltar av neon har väldigt lång hållbarhet och har i en retrotrend åter blivit populära, därför är det lätt att hitta någon som vill återbruka din skylt om du inte skulle vilja ha kvar den.

Många tvekar idag inför neon och väljer hellre ett annat alternativ, bland annat på grund av att det inte ses som särskilt miljövänligt. Sanningen är att det inte är så illa som du kanske tror. Vissa sorters neonskyltar innehåller en liten mängd kvicksilver, men så länge det finns kvar i skylten utgör det ingen fara. Andra sorter innehåller inget kvicksilver alls. De senaste 20 åren har det funnits ett återvinningssystem som är godkänt av Naturvårdsverket och som gör att riskerna med skyltarna har minskat väldigt mycket.

Led/Diod

Nordiska Neon & Diod AB tillverkar nya skyltar efter beställningar, utifrån dina önskemål och behov. En skylt kan vara ett bra sätt att kommunicera och locka till dig kunder eller andra vars uppmärksamhet du vill ha. En bra utformad skylt blir ett sätt att kommunicera ditt eller företagets budskap, och genom dess estetiska utformning kan du även förmedla ett större budskap. Med den grafiska formgivningen av ledskyltar kan du förmedla sånt som är svårt att säga med ord.

Varför välja LED?

Upplysta skyltar drar till sig mer uppmärksamhet och syns bättre än andra skyltar. Anledningen till att LED är ett bra alternativ om du ska skapa en ny skylt är att lysdioderna som används är tåliga, de klarar stötar och temperaturväxlingar bättre än de flesta andra ljuskällor. Dessutom är det ett alternativ som är energisnålt och driftsäkert.

Vi erbjuder

 • Utformning och tillverkning av nya diod- och ledskyltar
 • Montering av skyltar på angivet ställe
 • Service och konvertering av befintliga skyltar
 • Det material som behövs för LED-belysning, som konverter (omformare), kablar, ljusstarka LED spotlights som behövs när plåtband ska belysas, vepor med mera.

Vi är återförsäljare av GE Lighting Solutions och Hyundai LED, vilket gör att vi använder och säljer deras produkter, som är marknadsledande och har lång garanti. Vill du utforma din skylt så att en diodskylt ska likna neon rekommenderar vi GE Contour.

Montage och personaluthyrning

Vi erbjuder även personaluthyrning. Vänd dig till oss med dina önskemål så kan vi diskutera hur vi ska lösa det. Kontakta oss på Info@neonskyltar.com.

Vi erbjuder

 • Montering och service på alla sorters skyltar
 • Montage av reklam i form av vepor eller foliering
 • Nedtagning av skyltar vid behov
 • Montörer som är godkända liftförare med vana av att arbeta på höjd